Rob Lutters

Naarmate ik ouder begon te worden (55 jaar) kwamen de kilo’s ook. Ondanks mijn manier van op de lijn letten lukte het me niet, want ik ben toch wel iemand die van lekker eten en drinken houdt. Daarnaast kreeg ik ook steeds meer last van vermoeidheid. Ondanks dat ik regelmatig sport (fietsen) en een voetbal team train en coach, werd ik niet echt fitter. Ik begon steeds meer moeite te krijgen om ’s ochtends uit mijn bed te komen.

De afgelopen jaren heb ik ook last van mijn hart gekregen (boezem fibrilleren). Toch vervelend als je minimaal 1x per jaar hiervoor naar het ziekhuis moet om je hart te resetten. Gezocht naar de oorzaak maar die was niet zo snel boven water. Ik ben uiteindelijk zelf achter een slaapapneu test aangegaan. Ja, volgens mijn vrouw snurkte ik enorm.

Vanuit het ziekenhuis in 3 jaar tijd via de KNO en longarts een MRA beugel en een CPAP apparaat gehad, maar niets hielp. Hoe nu verder?

Één van de oorzaken die slaapapneu versterken is overgewicht. Dit is iets waar je alleen zelf wat aan kan doen. Meestal met hulp natuurlijk. Maar…. Hoe dan?

Ik heb allerlei half zachte dingen geprobeerd en natuurlijk houd jij je er niet aan. Dat is dus helemaal fout. Het roer moest 180 graden om.

 

Afgelopen zomer zag ik de advertentie van Puur Sport over 50-plussers over afvallen. Toch maar eens een afspraak gemaakt wat dit nu inhoud. Na de uitleg over de mogelijkheden en een en ander besproken met mijn vrouw, had ik besloten hiervoor te gaan. Maar dan wel helemaal en niet half.

Dat begon met een intake en het eerste weekmenu van BodySupport. Geen rare shakes of maaltijden, maar gewoon normaal voedsel. Echter wel een paar randvoorwaarden. Alleen dát eten wat er op je menu staat. Dus géén alcohol, geen snoep en koek, etc. Oef, dat ging niet meevallen. Én 6 keer per dag eten. Goed de gewichten en hoeveelheden aanhouden die in het menu staan aangegeven.

Ik moest ’s ochtends beginnen met 4 boterhammen….. pfff die kreeg ik eerst niet eens weg. Waarom zo veel? Nou dat zit zo. Het verbrandingsproces was bij mij redelijk stil gevallen. Die moest eerst flink aangestoken worden. Ik dacht echt gaat dit wel goed? Maar inderdaad, ik kon merken dat de verbranding erg goed ging…. Ik wist heel goed het toilet te vinden.

Naarmate de weken vorderden gingen we (de coach en ik) de calorieën per dag verlagen. Ik kon me goed aan de menu’s houden en viel gemiddeld een kleine kilo per week af. Natuurlijk met ups-and-downs, maar de aanhouder wint.

Wekelijks een afspraak met je coach, meten en wegen. Zo houd je de voortgang in een persoonlijk gesprek in de gaten en kan je tips krijgen hoe je om moet gaan met het menu. Je maakt samen afspraken over de hoeveelheid calorieën en welk type menu je graag wil hebben.

Ik ben 23 weken verder en 13 kilo afgevallen (van 105 naar 92). Ik beloon mezelf zo nu en dan op een biertje (zondag bij een wedstrijd op TV oid) en bijvoorbeeld een broodje bal. Wanneer je dit goed in de gaten houdt, dan blijf je gewoon afvallen en daarnaast geniet je ook meer van de extra’s.

 

Naast het voedselprogramma ben ik tegelijkertijd begonnen met 3 keer per week met een Slim Belly band. Met deze band doe je per keer 40 min een cardio activiteit. Deze band waarbij met luchtkussentjes je buikwand wordt gemasseerd om de doorbloeding te activeren en de afvalstoffen beter af te voeren. Ook hier geldt dat je wel moet blijven gaan. Niet laten lopen, maar gewoon gaan. Excuses om niet te gaan zijn gemakkelijk te vinden, maar na 23 weken ben ik van een buikomvang van 113 cm naar 99 cm gegaan. 2 maten kleiner!!

 

Ik ben zeer tevreden over het resultaat, ondanks dat ik in het begin toch wel argwanend was over het programma en het te verwachten resultaat.  Ik voel me een stuk fitter, slaapt beter en de vermoeidheid neemt af.

 

 

Nieuws

 • Geef je nu op voor de Unieke Outdoor

  Geef je nu op voor de Unieke Outdoor Trainingen

  Lees meer
 • UITNODIGING VOOR ALLE THUISWERKERS EN LEDEN VAN DIVERSE SPORTVERENIGINGEN

  DE BESTE BESCHERMING TEGEN CORONA IS FIT WORDEN EN BLIJVEN!!

  Lees meer
Meer nieuws
 • 90 dagen fatburn project

  FATBURN PROJECT 90 dagen

  90 dagen fatburning incl. voedingsprogramma

  Lees meer
 • Afvallen

  Afvallen

  Effectieve en gezonde afvalprogramma's bij Puur-Sport

  > Lees meer
 • Groepslessen

  Groepslessen

  Voor ieder wat wils met ons ruime aanbod aan groepslessen

  > Lees meer
 • Krachttraining

  Krachttraining

  Meer spiermassa? Onze speciale voorzieningen en professionele trainers helpen je hierbij!

  > Lees meer
 • Lia Renes

  "Jullie zullen het allemaal wel herkennen. Je gaat op de weegschaal staan en ja hoor weer een kilo erbij......................"

  Lia Renes
 • Hilda

  " beruchte BBB zone afgeslankt"

  Hilda
 • "een stuk fitter, slaapt beter en de vermoeidheid neemt af!"

  Rob Lutters
 • Sanela Tabakovic

  "Als ik het kan, dan kunnen jullie het ook"

  Sanela Tabakovic
 • Jacques Hoencamp

  "lichamelijke klachten en ongemakken van het overgewicht zijn verdwenen!"

  Jacques Hoencamp
 • Laura Frankenhuyzen

  "Laura Frankenhuyzen; mijn houding verbeteren?"

  Laura Frankenhuyzen
 • Paul Kouvelt met Slim Belly en Body Support

  "in 6 weken 10kg eraf gewerkt!!"

  Paul Kouvelt met Slim Belly en Body Support
 • Yuri Kruijswijk

  "Maar zie… de cijfers liegen er niet om!!"

  Yuri Kruijswijk
 • Nanda van Gent

  "Uiteindelijk voldoening!!!!"

  Nanda van Gent
 • Esther van Helden

  "Afvallen? Ja dat wil ik heel graag, maar hoe? Is sporten echt wel wat voor mij? JA , SPORT ICM BODY SUPPORT"

  Esther van Helden
 • Elise van Kleij-Kortlever

  "Het is te gek als je de resultaten ziet!"

  Elise van Kleij-Kortlever
 • Tessa van Leerdam

  "zonder '' Mama '' buik naar het strand."

  Tessa van Leerdam
 • Corine den Hartog

  "Dankzij Body Support en Slim Belly : 6 kg in totaal kwijt en maar liefst 10 cm buikomvang kwijt binnen 5 weken!"

  Corine den Hartog
 • Nicoline Ouwehand: een beetje van mezelf en een beetje van Body Supp

  "Maar ‘s zien of dit echt wel gaat werken??? "

  Nicoline Ouwehand: een beetje van mezelf en een beetje van Body Supp
 • Anne Hubers

  "Vergelijk jezelf met de persoon die je gisteren of 4 weken geleden was............................."

  Anne Hubers
 • Hans Kramer met Body Support

  "de smaak te pakken en zeker door gaan op de ingeslagen weg. Op naar de summer sixpack!"

  Hans Kramer met Body Support